Een drie continenten cruise

Egypte

Gisteren wekker om 5.00 uur. (jullie begrijpen ik ben zo langzamerhand aan vakantie toe!)

Van de boot in Port Said. Daarna 3,5 uur met de bus naar Cairo. Met 25 bussen van ons schip in colonne. Twee extra lege bussen voor er eentje uitvalt. Overal de wegen voor ons afgezet. Er zijn mannen in nette pakken mee met een automatisch wapen onder hun jasje. Je ziet het magazijn uitsteken aan de achterkant. De gaan ook mee naar de plekken die je gaat bekijken. Wat een vieze stad is Cairo. Heel Egypte is al smerig met zwerfvuil maar Cairo overtreft het. Alles zit onder een laag stof en vuil.

We zijn naar het museum gegaan. Op zaterdag kun je in de Kalverstraat rustiger lopen. Wat een gekkenhuis! Verschrikkelijk druk. We hebben ons afgescheiden van de groep om in ons eigen tempo te gaan bekijken wat we wilden bekijken. Wel alles gezien wat we wilden zien. Waaronder de grafkisten van Toetanchamon.

Daarna een boottochtje op de Nijl inclusief lunch. En daarna naar de Piramiden. Op de foto's zie je ze altijd midden in de woestijn staan. Maar dat is maar als je de goede kant op fotografeert want ze staan vlak tegen Cairo aan.
Erg leuk om daar geweest te zijn. Mooie foto's genomen en voor de Piramiden geldt je moet daar echt staan om te zien hoe groot ze zijn en hoe knap het is dat ze die in die tijd gebouwd hebben.
Dylan was helemaal door het dolle dat hij de piramiden en de Sphynx heeft gezien

Terug met de bus weer 3 uur rijden naar Alexandrie want de boot was in de tussentijd doorgevaren.

Vandaag konden we gelukkig uitslapen. We varen nu naar Kreta waar we om ca. 17.00 aankomen. Dan gaan we Kreta in en vanavond weer aan boord. Dan varen we door naar Athene waar we wel weer een excursie hebben geboekt.

Het is leuk dat je steeds ergens anders bent. Het is net een kleine wereldreis om zo te maken. De cruise is luxe en bevalt ons prima. Er zitten zoveel mensen op die bijna alleen maar cruisen. Er gaan mensen door op een cruise van 47 dagen. Leuk voor als je gepensioneerd bent.
Doordat je met andere aan tafel eet, leer je steeds meer mensen kennen. Naast de boot kom je die ook op de excursies tegen. Die zitten dan vaak in een ander bus. Maar je loopt steeds meer mensen gedag te zeggen.

Foto's zijn nog steeds niet gelukt. Op de excursies is een heel strak programma en weinig tijd om zelf rond te kijken.

Ik ga weer even naar het dek met het zwembad en kijken wat de cocktail van de dag is

;-)

Robin